Skjoldungestien, Roskilde - Hvalsø
2 dage med shelter (telt)

Den 16.-17. marts 2024

Jeg har boet i Roskilde i snart 10 år og Skjoldungestien er en af min absolut favorit-stier både til korte søndagsudflugter og til de lidt længere ture med en enkelt overnatning. Hovedruten fra Roskilde til Hvalsø er smuk og varieret og fører os gennem Nationalpark Skjoldungernes Land, der er rig på både kultur og natur.

Skjoldungestien er opkaldt efter Skjoldungerne, den mytiske sagnkongeslægt, der efter sagnene boede ved Lejre. Skjoldungerne er efterkommere af Kong Skjold, som efter sagnene blev sendt til danerne af Odin. Skjold samlede riget og blev landets første konge. 

om turen

16.-17. marts 2024

Vi mødes i Roskilde lørdag morgen og går via Lejre til Særløse Overdrev, hvor vi overnatter i shelters. Der er mulighed for at snuppe en morgendukkert inden vi går videre ad stien mod Hvalsø. 
Ankomst til Hvalsø Station midt på eftermiddagen søndag.

SVÆRHEDSGRAD

Terrænet er ikke hårdt og stien er nemt at gå på. Vi skal gå ca. 20 km lørdag og ca. 15 km søndag og du skal kunne bære dit eget udstyr til en overnatning i shelter, dvs. rygsæk, inkl. sovepose, liggeunderlag, mad og en ekstra tøj efter vejret. Der er også mulighed for at sove i eget telt eller hængekøje. 

Vi overnatter på en lejrplads med bålsted og adgang til muldtoilet.

PRIS & tilmelding

Turen koster 1175 kr. Dertil leje af shelter (75 kr.) samt dine egne udgifter til mad og transport.

En detaljeret turplan med forslag til pakkeliste fremsendes efter tilmelding. 

Tilmeldingsfrist d. 15. februar.
Gruppestørrelse: min. 8 personer.

Tilmeld dig her eller skriv hvis du har spørgsmål til turen