Vandrekursus på Bornholm

Den 13.-18. august 2024

Vandrekurset er til dig, der drømmer om at være afsted på vandretur over flere dage og sove i telt,  men gerne vil have en "lærer" med på din første tur.

hvad får du ud af det?

Turen til Bornholm er en kombination af et vandrekursus og en vandreferie, hvor du på en tryg måde lærer alt det grundlæggende om at være afsted på tur med overnatning i det fri, sådan at du bagefter føler dig tryg ved at kunne tage afsted på egen hånd. 

Jeg deler alle mine vandreerfaringer med dig, så du er velforberedt inden vi tager afsted og tryg undervejs. Du lærer: 
  • hvad der er nødvendigt og mindre nødvendigt at have med
  • hvordan du pakker og indstiller din rygsæk
  •  hvordan du bedst træner op til en tur
  • hvordan du holder dig varm og tør
  • hvordan du planlægger en tur
Og jeg vil forsøge at svare på alle mulige andre spørgsmål du måtte have før og under turen, så du bagefter føler dig tryg ved at kaste dig ud i ture på egen hånd.

OG så lægger jeg mig selvfølgelig i selen for, at du og resten af gruppen får en superhyggelig tur med gode snakke, grin og sjove oplevelser. 

6 dage ad kyststien

Kom med på vandring langs Bornholms smukke kyst. På 6 dage går vi den mest dramatiske del af kyststien fra Rønne, rundt om Hammerknuden og til Svaneke. Knap 70 km gennem fantastisk smuk og varieret natur i et dramatisk og til tider udfordrende terræn.

Både før vi tager afsted - og undervejs på selve turen - har du mig og mine råd og erfaringer som "støtte".

Vi går ca. 15 km om dagen. Vi holder de pauser, som vi har brug for undervejs, og går i et tempo alle kan være med i. Har du brug for en hel eller en halv hviledag, er der mulighed for at tage en bus.  Dagsetaperne er ikke længere end at vi også har tid - og overskud - til at nyde naturen og en velfortjent ferieis undervejs.  

Om turen

HVORNÅR

Afgang fra København tirsdag den 13. august kl. 10:20. 
Herefter går vi langs kysten i 5 dage forbi Bornholms spektakulære attraktioner: Jons Kapel, Hammershus, Helligdomsklipperne og Randkløve, og de hyggelige kystbyer Vang, Tejn og Gudhjem. 
Vi slutter i Svaneke lørdag sidst på dagen og fejrer en veloverstået tur lørdag aften. 
Søndag den 18. august pakker vi sammen og tager tilbage til København. Forventet ankomst kl. 13:30.

I alt 6 dage/5 nætter.

Sværhedsgrad

Du skal kunne gå omkring 15 km om dagen og bære al din oppakning selv. Ruten er ofte kuperet, så vær realistisk med din form når du tilmelder dig - og begynd gerne at træne op allerede nu. 
Jeg har tilrettelagt turen så der er tid til pauser og til at nyde de seværdigheder vi kommer forbi undervejs. Der er gode busforbindelser på Bornholm, så du kan tage bussen en dag, hvis benene har brug for en pause.

Vi overnatter i telt på campingpladser, hvor der er adgang til toilet/bad og køkkenfaciliteter hver dag. Du står selv for dit eget udstyr (sovepose, telt mv.)

pris & tilmelding

2.295 kr. pr. person.
Prisen inkluderer:
  • et intromøde, hvor du møder mig og de andre, og hvor vi gennemgår ruten, pakkelisten, ideer til mad osv. Frem til turafgang har du mulighed for at kontakte mig hvis du har spørgsmål til turen, udstyr mv. 
  • 6 dages vandretur på kyststien med mig som guide og vejleder - og mulighed for at få svar på dine spørgsmål om vandring, udstyr, ruter mv.
  • en goodie bag
Du skal selv betale for transport til og fra Rønne og overnatning på campingpladser (ialt ca. 1350 kr.) samt forplejning. 
Efter tilmelding modtager du et udførligt dag til dag-program.

Max 8 deltagere.
Bemærk: turen er kun for kvinder.

TILMELDING

Tilmeld dig ved at sende mig en mail på kontakt@udeglaede.dk
Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål til turen